Chokoladekage m. Vaniljecreme

Chokoladekage m. Vaniljecreme

Information
Antal personer: 16
Kcal pr. stk. (1/16): 400 kcal (Toppings gør stor forskel)
Kcal total: 6.400

Tid
Forberedelse: Ca. 30 min.
Bagning: 30-40 min.
Total: Ca. 1 time 

Tips:
Hvis kagen skulle bulle for meget i midten, kan det skabe problemer for vaniljecremen og toppings. Derfor kan det være til fordel, at skærer et stykke af kagebullen af.

Lad dig desuden ikke narre af antal kagestykker, da de er fastlagt ud fra yderst sultne sjæle, og selv for nogen af dem, er sådan et stykke for meget.

Fremgangsmåde - Kage

Kage:
Start ud med at tænde ovnen på 180c varmluft.

De tørre dele sigtes sammen i en skål, hvorefter æg, vand og smeltet smør tilføjes, og piskes sammen til en ensartet masse.

Finde en ønsket og passende bageform frem, og smør ind i fedstof, med et stykke bagepapir i bundet. Personligt benyttede jeg mig af en cirkulær bageform, med en diameter på ca. 30cm. 

Sæt herefter kagen ind i den nederste del af ovnen og bag den i alt fra 30-40 min. Tiden kan varier grundet forskellige typer ovne og valget af bageform.
For at sikre kages bagning, kan du stikke et lille træspyd eller kniv i kagen. Hvis der er flydende rester på genstanden, skal den bages et par minutter ekstra, dog gør det ikke noget, hvis der er lidt klæbende rester. 

Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og sættes til siden, for at køle ned.
Ved tilføjelse af vaniljecremen, skal kagen gerne være så kold som mulig, da det ellers vil rende ud over siderne.

Ingredienser - Kage

Hvedemel | 400 g
Sukker | 450 g
Æg M/L| 3 stk.
Smør | 225 g
Vand | 3,75 dl
Bagepulver | 1,5 tsk.
Kakaopulver | 10 spsk. 

Fremgangsmåde - Vaniljecreme

Vaniljecreme:
Pisk mascarpone og stuetemperet smør sammen til en ensartet masse, og tilsæt derefter mælk og vaniljesukker.
Pisk derefter flormelis i lidt efter lidt.

Sæt cremen på køl, indtil du er klar til at samle kagen.

Ingredienser - Vaniljecreme

Smør | 200 g
Flormelis | 12-14 dl
Mælk | 4 spsk.
Mascarpone | 500 g
Vaniljesukker | 2 tsk.

Fremgangsmåde - Toppings og samling

Toppings:
Alle kindermaxi og 3 af de 4 bueno chokoladebarer skæres ud i 0,5/1 cm. stykker.
Jordbærerne vaskes, toppen fjernes, hvorefter de skæres i halve.

 

Samling:
Den afkølede kage sættes på et kagefad, tallerken eller lignende. Husk at sikre dig, at der ikke sidder bagepapir fast i bunden af kagen.

Smør vaniljecremen på toppen så det næsten hænger udover kanten, og fordel derefter toppings på kagen, præcis som du ønsker. Dette er den perfekte anledning til at bringe kreativiteten på spil.

Hvis du til gengæld vælger at gøre som ovenstående, fordeler du ligeligt toffifee langs siden, hvorefter de små chokoladestykker og halve jordbær fordeles. Til slut ligger du den resterende bueno chokoladebar på skrå, i det ene hjørne af kagen.

Sådan! Nu er du klar til at nyde en fantastisk, sukkersød, tung, og lækker kage, som mætter mere end man først regner med. 

 

Ingredienser - Toppings

Toffifee | 1 pakke
Jordbær | Ca. 10 stk.
Kinder maxi | 2 stk.
Kinder Bueno | 2 Pakker (4 stk. total)

Ovenstående toppings er hvad der er blevet brugt på ovenstående billede, dog er det et frit valg, hvad men ønsker oven på.

Velbekomme!