Pandekage Muffins

Information
Antal stk. total: 10 stk.
Kcal pr. stk.: 100 kcal

Tid
Forberedelse: 15-20 min.
Bagning: 20 min.
Total: Ca. 40 min.

Pandekage Muffins:
Mel | 200 gram
Mælk | 2 dl.
Æg S/M |  2 stk.
Sukker | 2 spsk.
Vaniljesukker | 2 tsk. (Frit valg)
Salt | 1 knps. 
Bagepulver | 0,5 tsk. 

Tips:
Disse pandekage muffins er en nem og simpel snack, man snildt kan tage med på farten, uden det store bøvl med tallerkner, tabt tilbehør og ikke mindst, svinestien der plejer at følge med. 

Ud fra hvad jeg har fundet ud af, kan disse også nydes på samme måde som æbleskiver, ved at dyppe dem i marmelade, sukker flormelis m.m.
Hvis de er med på turen, kunne et forslag være at huske nogen paptallerkener og for at tage dyppelse på. Ved den måde, får du stadig den dejlige pandekage smag, men uden behov for bestik og fedtede fingre!

Inden start, tændes ovnen på 160 grader, så den er klar.

Bland tørstof produkterne til en ensartet blanding, heraf mel, salt, sukker, vaniljesukker og bagepulver.
Separer æggene til hvider og blommer, og pisk blommerne i din tørstof blanding. Gem æggehviderne.
Efter blommerne er pisket i, tager du mælken og pisker det grundigt sammen med resten.
Tag nu æggehviderne og pisk stive. Hvis du er i tvivl om de er stive nok, kan du altid prøve at vende skålen, halvskråt på hovedet. Hvis blanding langsomt glider ud af skålen, mangler den at blive pisket lidt ekstra.
Når hviderne er pisket stive, blander du dem forsigtigt i dejen.
 
Find herefter dine muffins forme frem og smør dem ind i fedtstof, hvor du efterfølgende hælder dejen i. Fyld dem dog maks. 3/4 formen, da de vil hæve en smule. Stil dem herefter i den forvarmede ovn på nederste eller midterste rille.

Når de er gyldne på toppen, ca. 20 min efter de kom i ovnen, burde de være klar til spisning. Hvis du til gengæld er lidt usikker på om de er færdige, kan du altid prøve at stikke en lille grillpind i dem. Hvis der er flydende rester på pinden, når du trækker den ud igen, skal de bages lidt ekstra.  
Velbekomme!